Søknadsverksted med Lys i gamle hus 20.april

Velkommen til digitalt søknadsverksted, torsdag 20.april kl.19: Et tomt hus, ute av bruk kan med rette tiltak komme i bruk igjen. Og da er det fint å vite at det finnes økonomisk hjelp på veien. Men hvor begynner man? Bli med når Lys i gamle hus arrangerer søknadsverksted! Med på laget har vi Kulturminnefondet, Stiftelsen Norsk Kulturarv og Else ‘Sprossa’ Rønnevig. Det blir én time spekket med gode råd og inspirasjon for deg som lurer på om det er på tide å ta et tak. I tillegg til det digitale programmet så vil det være lokale arrangementer i våre pilotkommuner, Heim i Trøndelag, Kvitsøy i Rogaland, Rollag i Viken, Sør-Aurdal i Innlandet og Vinje i Vestfold og Telemark. 

Gamle hus har ofte gode materielle og håndverksmessige kvaliteter. De gir oss kunnskap om tidligere generasjoners samfunn og levekår, og kulturminner som blir tatt godt vare på er ofte en ressurs i lokalmiljøet. Det er derfor en rekke tilskuddsordninger en kan søke når en må ta tak i eget hus.

Et gammelt hus kan se slitent ut, men allikevel være vel verdt å ta vare på. Et hus som står tomt og ute av bruk kan med rette tiltak komme i bruk igjen. Og da er det fint å vie at det finnes økonomisk hjelp på veien. Vi vil gi eksempler på prosjekt som har fått tilskudd. Du kan lære mer om hvor og hvordan du søker midler til istandsetting, med gode råd og tips fra dyktige rådgivere fra Stiftelsen Norsk Kulturarv og Kulturminnefondet.

Vi har også invitert Else ‘Sprossa’ Rønnevig som vil dele av sin erfaring med istandsetting og vern gjennom bruk – hvorfor det er bedre å bevare enn å la fare.

Program og påmelding til søknadsverksted, torsdag den 20.april

Vi inviterer til søknadsverksted i alle våre pilotkommuner, Heim, Kvitsøy, Rollag, Sør-Aurdal og Vinje, torsdag den 20.april. I tillegg til nasjonale ordninger som vil bli vist på skjerm, så vil det her bli orientering om lokale tilskuddsordninger, samt gode tips og råd i møte med Fortidsminneforeningens lokallag, tradisjonshådverkere, bygninsgvernrådgivere og andre huseiere. Det er også mulig å få konkrete råd til ditt prosjekt! For program, se under (endringer kan forekomme):

Heim

Vinjefjordskroa i Vinjeøra, kl.18-21. Innlegg ved Jon Bojer Godal, orientering om regionale og lokale tilskudd ved Heim kommune, Trøndelag fylkeskommune og Den Trønderske avdeling av Fortidsminneforeningen. Andre huseiere med prosjekt i gang eller plan om dette samt lokale tradisjonshåndtverkere er også invitert.

Påmelding til Runa Tunheim, prosjektleder i Lys i gamle hus i Heim, på e-post til runa@fortidsminneforeningen.no Se program og mer informasjon, her.

Kvitsøy

Kvitsøy Hummermuseum 18:30 – 21. Det vil også bli orientert om lokale tilskuddsordninger.

Påmelding til Helene Nordbo Hansen, prosjektleder i Lys i gamle hus på Kvitsøy, på e-post helene@fortidsminneforeningen.no

Rollag

Rollag Bygdetun, kl.18-20:30. Orientering om regionale og lokale tilskudd.

Påmelding til Bastian Tuv Kverneland, prosjektleder i Lys i gamle hus i Rollag, på e-post til bastian@fortidsminneforeningen.no

Sør-Aurdal

Sør-Aurdal Ungdomsskole, kl.19. Orientering om arbeidet med kartlegging av tomme hus og bruk i Sør-Aurdal. Innlegg ved Verne-Vøla (Fortidsminneforeningens lokallag i Valdres), Valdresmusea og lokal tradisjonshåndverker om gode tiltak på gamle hus. Dette er et orienteringsmøte, som vil gi et grunnlag for arbeid med å ta vare på og restaurere gamle bygg. Møtet vil etterfølges av kurs og møter med nyttige temaer for alle som er interessert i dette arbeidet.

Påmelding til Olav Kristian Huseby, prosjektleder i Lys i gamle hus og Mitt Sør-Aurdal SA, på e-post til: post@mittsoraurdal.no

Vinje

Vinjesenteret, kl.19-22. Orientering om regionale og lokale tilskudd samt ny bygningsverntjeneste. Vest-Telemarkrådet vil oss fortelle om arbeidet i prosjektet ‘Draumen om eit gardsbruk’.

Påmelding til Silje Hagen, Vinjelos og prosjektleder i Lys i gamle hus, på e-post til: silje.hagen@vinje.kommune.no

Invitasjon til digitalt deltagelse på søknadsverksted

Har du ikke mulighet til å delta i en av våre pilotkommuner? Da kan du logge deg på digitalt. Det digitale søknadsverkstedet er for åpent for alle eiere av gamle hus i hele landet. Det er gratis å delta. For å motta lenke, registrer deg her!

Nyttige lenker