Årets lysdugnad er 14.desember 2023 – bli med! 

Den årlige lysdugnaden går av stabelen den 14.desember. Dette er dagen da vi alle kan løfte frem ett eller flere gamle hus og la de få skinne. Og vi håper du vil bli med i år! 

Siden 2014 har den årlige lysdugnaden vært et høydepunkt for oss som er glad i gamle hus – for dette er dagen vi sammen kan vise det! Under er et lite utvalg av tidligere bidrag i lysdugnaden.

Fra ødehus til godt bevarte perler, fra den lille gamlestua til herregården, alle gamle hus kan være med i lysdugnaden. La oss vise mangfold av byggeskikk og stilarter! 

Hvordan blir jeg med? 

La det skinne – Sett en lykt i vinduet eller på trappen til huset du ønsker å ha med i årets lysdugnad. Vi anbefaler batteridrevet lys og husk å gjøre avtale på forhånd med eier, om det ikke er ditt hus.

Få frem historien – Fortell hvorfor akkurat dette huset betyr noe for deg. Hvem bodde her? Har det vært historiske hendelser her, små eller store?

Del med andre – På sosiale medier, ta et bilde og del historien i en post på din egen konto og eller i Facebook-gruppen ‘For oss som er glad i gamle hus’. Merk posten med @lysigamlehus og #lysigamlehus. Eller inviter familie, venner og naboer til et lite arrangement. Mange lokalaviser ønsker de varme og gode historiene nå i desember, så inviter gjerne dem også. 

Fortidsminneforeningen vil dele et utvalg av innkomne bidrag på sin nettside og i sosiale medier. Men følg med på våre kontoer på Facebook og Instagram fremover!

Ved spørsmål om lysdugnaden så ta kontakt med prosjektleder Bianca Wessel, på bianca@fortidsminneforeningen.no