Månedlig nyhetsbrev for Lys i gamle hus

Fra og med desember 2022 kan du motta et månedlig nyhetsbrev fra prosjektet Lys i gamle hus. Dette kan være av interesse for alle som har et hjerte for gamle hus, de som leter etter drømmeplassen og de som allerede har funnet den!

Gode råd

Basert på Fortidsminneforeningens kunnskap med bygningsvern siden 1844 vil vi dele en rekke gode råd, fra hvordan man redder et hus, trevirke og materialkvalitet, tradisjonell taktekking, restaurering av vinduer, brannsikring og enøk i gamle hus.

Tilskudds og låneordninger

Det finnes en rekke tilskuddsordninger for istandsetting av gamle hus. I tillegg er det noen låneordninger for restaurering og også energieffektivisering av gamle hus, som vi vil se litt nærmere på. Vi kommer også til å sette opp digitalt søknadsverksted på nyåret, der invitasjon til dette vil bli sendt ut i nyhetsbrevet.

Gamle hus som trenger nye folk

Vi er et nasjonalt prosjekt som tar i mot tips om gamle hus som trenger nye folk i hele landet. Men vi har fem pilotkommuner, Heim i Trøndelag, Kvitsøy i Rogaland, Rollag i Viken, Sør-Aurdal i Innlandet og Vinje i Vestfold og Telemark der vi er i gang med å kartlegge hus som står tomme. Noen av disse vil annonseres, noen vil deles i nyhetsbrevet men andre kanskje formidles direkte, til de som har sendt inn litt mer informasjon om seg selv og hva de søker. Dette gjøres ved å svare på nyhetsbrevet.

Inspirasjon

Det er mange flinke folk rundt, som setter i gang og gjennomfører gode istandsettingsprosjekt. Vi kommer til å trekke frem noen av disse i nyhetsbrevene. Om du vet om et bra prosjekt som bør fremmes, så tips oss på lysigamlehus@fortidsminneforeningen.no – eller send oss en melding på sosiale medier.

Vil du motta det månedlige nyhetsbrev for Lys i gamle hus? Registrer deg her!

Foto: Ola H. Fjeldheim, generalsekretær Fortidsminneforeningen

En kommentar om “Månedlig nyhetsbrev for Lys i gamle hus”

Det er stengt for kommentarer.